Въпрос за КСТ

В този форум се обсъждат: информация за предлаганите в ТУ специалности, преместване от една специалност в друга, преместване между факултети на ТУ, декани на факултетите, факултетни съвети

Moderator: Глобални Модератори

Post Reply
kraikov
Posts: 4
Joined: 04 Feb 2013, 19:38

Въпрос за КСТ

Post by kraikov » 04 Feb 2013, 19:44

Здравейте. Можете ли да ми кажете какъв е минималния бал, за да бъда приет в тази специалност? Доста се притеснявам за оценката ми от изпита, понеже не съм много на "ти" с математиката. Знам, че няма как да знаете с точност какъв е минималния бал, но дори това, което сте чували ще ми е от полза. Четох доста в сайта на университета, но не разбрах учениците от професионалните гимназии (примерно механото гр. Бургас) имат ли някакво "предимство" спрямо другите?

Имам и още един въпрос. Има ли разлика между нужния бал за прием в КСТ и Телекомуникации ?

Благодаря предварително :)

SupernaturaL
Posts: 193
Joined: 04 Sep 2011, 17:06

Re: Въпрос за КСТ

Post by SupernaturaL » 18 Apr 2013, 12:35

kraikov wrote:Здравейте. Можете ли да ми кажете какъв е минималния бал, за да бъда приет в тази специалност? Доста се притеснявам за оценката ми от изпита, понеже не съм много на "ти" с математиката. Знам, че няма как да знаете с точност какъв е минималния бал, но дори това, което сте чували ще ми е от полза. Четох доста в сайта на университета, но не разбрах учениците от професионалните гимназии (примерно механото гр. Бургас) имат ли някакво "предимство" спрямо другите?

Имам и още един въпрос. Има ли разлика между нужния бал за прием в КСТ и Телекомуникации ?

Благодаря предварително :)

Нищо не си чел значи. Всичко,за което питаш го ИМА на сайта. А щом не си на "ти" с математиката,къде си тръгнал?
Компютърни системи и технологии, дипломирал се

User avatar
rodi1i
Posts: 81
Joined: 30 May 2010, 22:56
Location: София

Re: Въпрос за КСТ

Post by rodi1i » 23 Apr 2013, 21:44

Абе пич, абе ти прочете ли въобще нещо преди да постнеш тая тема? Всичко си е описано в сайта на университета. Минималния бал няма как да се знае, след като не е обявен публично. Дори и миналата година да е бил 27, какво пречи тая година да е 20 или пък 29?? @SupernaturaL е споко, той ще влезне с матура по БЕЛ. Очаквам скоро да почнат да приемат и с изпит по пеене. Няма толкова долна история. Ще ми ставаш софт. инженер като не можеш 2 и 2 да събереш...аре споко! Не, че за да си софт. инж. ти трябват задълбочени познания по математика, но трябва да имаш абстрактно и логическо мислене. По-добре да бяха сложили IQ тест вместо тая простотия с матурата по БЕЛ. Загубена работа...
www.hcspirit.com

Приложна математика
Поток 12
Група 68

kraikov
Posts: 4
Joined: 04 Feb 2013, 19:38

Re: Въпрос за КСТ

Post by kraikov » 13 Sep 2013, 20:55

Много злобни и неприятелски отговори :? :?
Със сайта си признавам, не мога да се оправя. Не мисля, че съм единствен. А колкото до математиката... (поне тази която се изучава в училище) - не мисля, че има нещо общо със специалността, за която става въпрос. Както и да е..


Не, че ви дължа обяснение де, но не кандидатствах с матура по БЕЛ, а с изпит по математика.
http://i.imgur.com/rv0tFvR.jpg :P

User avatar
prosto_chovek
Posts: 274
Joined: 16 Jul 2012, 23:26
Skype: dark_elf2

Re: Въпрос за КСТ

Post by prosto_chovek » 14 Sep 2013, 11:02

Има много много общо, ако си програмирал някога, ще разбереш защо, а дори и само да си виждал код, защото почти всички действия в програмния език, дори да не са математически, се изразяват математически и логически, дори просто нещо като това да изпише 10 поредни числа на екрана се изразява с математическо действие като задаване на някакъв интервал и период и така нататък, без да съм програмист и без желанието да ставам такъв го казвам. А за това с колко ще те вземат - всяка година е различно. Като въведат приема с оценката на стихотворение в часа по четене от първи клас, вече в осми клас ще защитават дипломна работа децата, така че не се притеснявай. ;)
ЕФ, ЕЕЕО, втори курс, проминали заедно с vld :)

anjy
Posts: 61
Joined: 03 Nov 2010, 08:57

Re: Въпрос за КСТ

Post by anjy » 15 Oct 2013, 09:30

Без отлично владеене на математиката поне от училище нямаш абсолютно никакъв шанс да станеш добър програмист.

Post Reply