BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Форум на студентската организация BEST София - курсове, обмен на студенти , кариери , .... и много усмивки :P

Moderator: kcb

Post Reply
Radostina
Posts: 11
Joined: 30 Jun 2011, 12:08

BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Post by Radostina » 02 Feb 2013, 20:20

Екипът на BEST София предлага на вниманието ви едно значимо събитие – BEST Engineering Week (BEW) , което ще се проведе от 4-ти до 12-ти март.
То цели да даде възможност на студентите от всички университети да покажат на практика на какво са способни пред водещите компаниии в България и Европа.

Една седмица изпълнена с много казуси, предизвикателства, работа в екип и забавление!
BEW е поредица от инженерни състезания между студенти в различни области - икономика, химия, програмиране (информатика и информационни технологии), електроника, енергетика, машиностроене и т.н. Това е идеалната възможност за вас да покажете на практика своите знания, умения и изобретателност при решаването на реална задача. Участниците са разделени в отобри от 4ма или 3ма души. Състезанията са в две категории, даващи възможност да се покажат както практическите, така и теоретичните умения. Темите на състезанията се задават от компаниите-спонсори на събитието. Участниците могат да получат възможност за стаж и по-нататъшно кариерно развитие. Няма значение само колко знаеш, но и какво можеш да направиш в действителност.12те отбора победители продължават към по-горните кръгове на състезанието на международно ниво - EBEC.


www.eweek.bestsofia.org

NeZiRuS
Posts: 6
Joined: 29 Jan 2013, 13:22

Re: BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Post by NeZiRuS » 04 Feb 2013, 12:04

Само още месец ни дели до това инженерно събитие :-)
Седмичен хороскоп от AstroData за всички зодии. | Всички оферти от ProMall с огромни намаления !

HunterEx
Posts: 2
Joined: 29 Apr 2013, 15:07

Re: BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Post by HunterEx » 29 Apr 2013, 15:32

Състезанието на международно ниво - EBEC, беше много зле организирано, да не говорим, че според мен, победителят беше избран преди да се проведе самото състезание, тъй като ни дадоха регламент, по който трябва да работим, но в крайна сметка се оказа, че сме имали твърде много точки, и този регламент беше променен последният ден от състезанието. Според заданието можеш да изкараш максимум 300 точки, последният ден се оказа, че ще има и бонус точки(400), общо 700, което звучи нелепо, бонусите да са повече от основните точки. Трябва да се спомене и фактът, че 30-40 мин., журито го нямаше и правеше сметки, който всеки може да си направи за 2 мин., ако няма нещо гнило, в регламентът все пак всичко е описано колко точки носи.
Все пак за да не говоря толкова общо, ще обясня накратко, какво е състезанието. Дават материали и задание, което беше една равнина върху, която има прегради и мишени, като всяка мишена носи определен брой точки(общо 175 т.), зададени са размерите на който трябва да се поставят(преградите и мишените), и всяко нарушение, носи наказателни точки. Дават лазер и огледала( освен останалите материали: кашони, тиксо, ластици и др. ), с които трябва да се уцелят мишените. Общият брой точки от мишените е 175, също се дават и точки за креативност и дизайн, което са 25 на брой, всичко до тук е 200. Тъй като все пак трябват и огледалата, за всяко неизползвано дават по 10 точки, има 10 огледала, следователно 100 т., ако не се използват. Всичко до тук е 300т.
Предпоследният ден се извърши измерването и преглеждането на това, колко мишени да улучени, казаха ни че последният ден ще бъдат оценени и креативността и дизайна. Отиваме последния ден и там ни заявяват, че има още 400 т. бонус, които са нерегламентирани, нещо от сорта на, който има най дълъг лъч от лазера или ако няма подвижни части, или е по-малко разсеян лъча на финала и др., като за всяко дават между 0 и 75т.
И така от първото място, останахме на последно.
Интересно ми е, вие какво мислите?

И да не забравяме, че опонентите ни бяха: Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина

User avatar
eirol
Posts: 10
Joined: 08 Aug 2010, 01:36

Re: BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Post by eirol » 01 May 2013, 17:03

BEST София твърдо стои зад недоволството на българските участници. Отправени са оплаквания, от регламента и непрофесионалното отношение на съдиите, до международния борд и въпроса ще се преразглежда.
Решението, до което ние стигнахме е: BEST София повече няма да участва във формата "Европейско BEST Инженерно Състезание - област Балкани". Или ще се пренесем към друг регион, с по-коректно изпълнение на правилата или изобщо няма България да се състезава на международно ниво в този формат.
Отново казвам, ние твърдо стоим зад българските ни отбори и сме съгласни с тяхното недоволство!
Павел Славов
Финансов мениджър
на студентска организация BEST
e-mail: eirol.91@gmail.com

HunterEx
Posts: 2
Joined: 29 Apr 2013, 15:07

Re: BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Post by HunterEx » 03 May 2013, 15:54

Бихте ли могли, да публикувате отговора на международния борд?

challpagal
Posts: 1
Joined: 29 Jan 2015, 07:30

Re: BEST инженерна седмица - състезания, компании и още нещо

Post by challpagal » 29 Jan 2015, 08:30

зададени са размерите на който трябва да се поставят(преградите и мишените), и всяко нарушение, носи наказателни точки. Дават лазер и огледала( освен останалите материали: кашони, тиксо, ластици и др. ), с които трябва да се уцелят мишените. Общият брой точки от мишените е 175, също се дават и точки за креативност и дизайн, което са 25 на брой, всичко до тук е 200. Тъй като все пак трябват и огледалата, за всяко неизползвано дават по 10 точки, има 10 огледала, следователно 100 т., ако не се използват. Всичко до тук е 300т.???
Usman

Post Reply