Немският факултет + специалност?

В този форум се обсъждат: информация за предлаганите в ТУ специалности, преместване от една специалност в друга, преместване между факултети на ТУ, декани на факултетите, факултетни съвети

Moderator: Глобални Модератори

Post Reply
Chewie
Posts: 1
Joined: 01 Feb 2017, 21:18

Немският факултет + специалност?

Post by Chewie » 01 Feb 2017, 21:36

Здравейте! :д

Тази година завършвам и се насочих към ТУ. Проблемът е, че не съм съвсем убедена коя специалност да запиша.
Като цяло съм се насочила към немския факултет. Все пак искам да попитам - заслужава ли си? Как е преподаването и защо да го предпочета пред обучението на български? Коя специалност е по-добре да запиша съобразно качеството на преподаване - Общо машиностроене или Мехатроника и какви са шансовете за реализация след това?

Ако трябва да избирам между Авиацията, Електрониката и двете специалности на немския факултет, които споменах по-горе - кои предлагат най-добро обучение и бъдеща реализация?

Като цяло балът не ме притеснява толкова, а неориентираността ми идва от това, че не мога да се спра на една специалност. Първо, че не съм имала опит с инженерството досега и второ, че всичко звучи интересно :Д

Последният ми въпросе е: Защо толкова хора се насочват към КиТ? Заслужава ли си наистина надпреварата с цялата тази конкуренция?

Съжалявам за дългия пост :д

Post Reply