ИТИ или Телекомуникации?
Moderator: Глобални Модератори
ИТИ или Телекомуникации?
Малко тъп въпрос...обаче мисля да сложа КСИ първо желание,а за второ се колебая между Информационни техн. в индустрията и Телекомуникации?Някой ако може да даде някое мнение,плюсове и минуси в едната и другата специалност?
Re: ИТИ или Телекомуникации?
Информационни технологии в индустрията е нова специалност, за първи път от тази година. Има само 50 места в нея - 2 групи.
Като КСИ е с разликата в 2-3 предмета. Сравни учебните планове и виж какво се учи -> http://oldweb.tu-sofia.bg/UPlan/Tabl-UPlan.php
Имай в предвид, че балът и е по висок от телекомуникации и ако влезеш там, няма да можеш да се откажеш и да влезеш в телекомуникации. За плюсове и минуси зависи кво имаш предвид точно?
Като КСИ е с разликата в 2-3 предмета. Сравни учебните планове и виж какво се учи -> http://oldweb.tu-sofia.bg/UPlan/Tabl-UPlan.php
Имай в предвид, че балът и е по висок от телекомуникации и ако влезеш там, няма да можеш да се откажеш и да влезеш в телекомуникации. За плюсове и минуси зависи кво имаш предвид точно?
КСИ, 4 курс 

Да,благодаря ти,учебните планове съм ги гледал.Просто питам,търся мнения относно реализацията след това,но все пак ИТИ нали е нова специалност и все още няма толова много информация...Като цяло с ИТИ излизаш инженер по ИТ и работиш по предприятия,заводи,а при Телекомуникациите се занимаваш с мобилните оператори,не знам аз така си представям нещата?!
Какви предприятия, какви 5 лева?
ИТИ ти е програмиране, излизаш програмист.
Телекомуникации - сис админ, поддръжка към телевизи/мобилни оператори/нет-доставчици/радио и прочие.
Добре се реализират, стига да ги завършиш. То лесно бих казал, че се влиза, ама ще видиш доста зор, докато излезнеш.
Проучете малко нещата, преди да ги пускате тези документи за кандидатстване, че май пак ще има хора, които вече като е започнала учебната година и са се записали, да не знаят точно какво аджеба ще учат и какво могат да работят след време.
Телекомуникации - сис админ, поддръжка към телевизи/мобилни оператори/нет-доставчици/радио и прочие.
Добре се реализират, стига да ги завършиш. То лесно бих казал, че се влиза, ама ще видиш доста зор, докато излезнеш.
Проучете малко нещата, преди да ги пускате тези документи за кандидатстване, че май пак ще има хора, които вече като е започнала учебната година и са се записали, да не знаят точно какво аджеба ще учат и какво могат да работят след време.
-
Здравейте 
Ще кандидаствам тази година и се чудих още ли са само 2 групи за ИТИ ?

Ще кандидаствам тази година и се чудих още ли са само 2 групи за ИТИ ?
Защо не звъннеш и не питаш?
Специалността е на няма и година. Засега са 2, след време може и повече.
Специалността е на няма и година. Засега са 2, след време може и повече.
КСИ, 4 курс 

Приятел първо ще те помоля да изгледаш това видео:http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B ... bOqeqTtlHwRehab wrote:Какви предприятия, какви 5 лева?
...и после пак да дойдеш да ми говориш за тия 5лева.Значи като съм писал за заводи и т.н. съм чул нещо по-въпроса и моля за малко разяснения,а тва че ти си прекалено компетентен по-въпроса не е нужно да ми хвърчиш в облаците и да казваш кой какво щял да прави...