Дилема

В този форум се обсъждат: информация за предлаганите в ТУ специалности, преместване от една специалност в друга, преместване между факултети на ТУ, декани на факултетите, факултетни съвети

Moderator: Глобални Модератори

Post Reply
bu3420
Posts: 63
Joined: 29 Mar 2014, 12:54

Дилема

Post by bu3420 » 16 Jun 2014, 20:54

Хораааа, искам мнение.. Сроковете за подаването на документи наближава, а аз все още не мога да взема решение какво точно искам да уча. Имам 2-3 варианта, които по принцип нямат нищо общо един с друг, но все пак.. :-D :-D Но да си дойдем на думата. Ако бяхте на мое място коя от долу изброените специалности бихте избрали и защо? Благодаря! :)


Специалностите, между които се колебая са:
1. Телекомуникации
2. Авиационна техника и технологии
3. Индустриален менинджмънт


:-D :-D :-D

Nevermind
Posts: 31
Joined: 04 Aug 2011, 22:32
Location: 12 блок

Re: Дилема

Post by Nevermind » 17 Jun 2014, 22:07

2.
1.
3.
Това е моето мнение, защо няма да обяснявам причините са много и са много обширни :) Най-важно е на тебе какво ти се учи прегледай учебните планове, ако не си го направил вече, което ме съмнява.Може да ти помогне да вземеш решение.

vankiu93
Posts: 1
Joined: 17 Jun 2014, 22:46

Re: Дилема

Post by vankiu93 » 17 Jun 2014, 22:59

Телекомуникации - Много интересна,бързоразвиваща се и "в крака" с времето специалност..много лесно ще се реализираш, гарантирам ти го! Преподавателите от Факултета по Телекомуникации са големи пичове с 1-2 изключения..няма да имаш проблеми.

Авиационна техника и технологии - Определено интересна специалност, но за мен лично с тази специалност освен да станеш монтьор на летището в България друга реализация няма..Не че парите са лоши де, но ако си сериозно момче/момиче и искаш да взимаш ти решенията и да се занимаваш с инженерна дейност аз не бих избрал тази специалност.

Индустриален менинджмънт - Тази специалност бих я класирал на 2-ро място след Телекомуникациите, защото ще ти развие мозъка страшно много..можеш да видиш какво се учи и сам ще се убедиш :) Както инженерни предмети , така и бизнес такива и много други. Както и да е, тази специалност според мен е за хора които искат да се занимават със собствен бизнес. Наистина ще ти развие много мозъка и ще ти даде много, стига да си сериозен.

В заключение - Въпреки, че е клише и аз ще ти го кажа - избери нещо, което на теб да ти е интересно и не гледай "къде са парите", защото работният ти ден ще е 1/3 от деня.

1-3-2 е моето предложение :)

gerad
Posts: 18
Joined: 22 May 2014, 11:41

Re: Дилема

Post by gerad » 19 Jun 2014, 22:07

Моите също са като на Nevermind...
2.
1.
3.
Авиационна техника и технологии има развитие не само в България.Знаеш ли английски и още един западен език или руски, можеш да си намериш работа на много места,стига да имаш късмет.И аз се колебая още,но смятам да кандидатствам в АТТ, ако не ми хареса първата година,винаги мога да се ориентирам към нещо друго.

За Индустрриалния мениджмънт нямам отзиви,а Телекомуникациите са една от най-желаните специалности.Развитието и реализацията са най-добри,но просто специалността е по-ориентирана към мобилните устройства.Определено е много хубава специалност ,но не е за мен.

Извод: От теб зависи !

User avatar
streetz
Posts: 32
Joined: 17 Nov 2005, 11:58
Location: Стефан Младенов 76

Re: Дилема

Post by streetz » 24 Jun 2014, 14:02

За Индустриален мениджмънт забрави, нищо няма да научиш. КТТ и АТТ са си доста различни специалности, и двете си имат плюсове, но всичко опира до това с какво ти искаш да се занимаваш след 10 години? Самата диплома по Авиационна техника нищо не ти осигурява - след като завършиш и евентуално някоя фирма от сферата те избере да работиш за нея ще имаш едни 2 години обучение, после още 5-6 докато наистина научиш нещата и чак тогава можеш да мислиш за развитие. Иначе пари има и там, но ще ти се ебе майката от физическа работа. Щото в България единствено се подържат самолети, не очаквай да проектираш. Навън е почти същото, само дето ще взимаш повече пари.
Телекомуникациите от друга страна са трудна специалност, доста акъл се иска, без програмиране няма да минеш, но работа има за сто години напред и то добре платена.
Въпроса е ти сега от какво разбираш и се интересуваш, и кое смяташ, че ще ти е полезно.
IS-требител :D
Image

Post Reply