Ефективен ли е студенстки съвет

Moderator: Глобални Модератори

Post Reply

Бездарници ли са студентски съвет?

Да, малоумни са.
47
55%
Ами, вършат работа.
15
17%
Не са бездарни ама само крадът.
24
28%
 
Total votes: 86

podigoto
Posts: 4
Joined: 24 Mar 2007, 02:37

Ефективен ли е студенстки съвет

Post by podigoto » 12 Dec 2008, 10:01

Мислите ли , че студенски съвет само крадат и нищо не правят за подобряване на средата в университета?

User avatar
set
Posts: 36
Joined: 05 Jun 2006, 13:03

Post by set » 12 Dec 2008, 12:02

крадЪт
Не този който остарява узрява, а този който дее... с времето узряват тикви, а не хора. - Пейами Сафа

User avatar
EmilKrassenov
Posts: 10
Joined: 05 Feb 2008, 01:29
Location: Всяка свободна пейка, която намеря#

Post by EmilKrassenov » 12 Dec 2008, 15:12

ами какво да кажа по въпроса и аз незнам вече, със сигорност има хора в СС, който се опитват да свършат нещо и да помогнат, но когато те са малцинство .... сами разбирате какъв е ефекта от усилията им.
Модератор: Подписът е редактиран (I.6)[/b][/u]Не е лесно когато е трудно !!!

User avatar
Силов електрончик
Posts: 139
Joined: 01 Sep 2006, 22:14

Post by Силов електрончик » 12 Dec 2008, 17:33

тая година шапките за завършилите ще са без пискюл, щото той струвал 4 лева. Добре, че си откраднах миналата година такава шапка :lol:

podigoto
Posts: 4
Joined: 24 Mar 2007, 02:37

Post by podigoto » 13 Dec 2008, 22:37

Добре, че и аз си откраднах иначе не ми се мислеше през какви ли не формуляри и документи ще трябваше да премина.

User avatar
Силов електрончик
Posts: 139
Joined: 01 Sep 2006, 22:14

Post by Силов електрончик » 14 Dec 2008, 10:30

оОо, ма ти не беше в петък и не знаеш какъв ташак е с тогите. Трябва на 19-ти да ги заявим в СС преди 12 часа и като ги взимаме да оставим лична карта. Еви му майката. Добре, че сме в години на финансова криза, иначе като нищо някой може да си дръпне някой заем за наша сметка :roll: :evil:

podigoto
Posts: 4
Joined: 24 Mar 2007, 02:37

Post by podigoto » 16 Dec 2008, 18:42

Мале, мале... Как така ще ми искат ЛК, тея луди ли са?!... Иначе от колко часът ни е награждаването?

П С : да се вдигаме на бунт и да превземем студентски съвет...

podigoto
Posts: 4
Joined: 24 Mar 2007, 02:37

Post by podigoto » 18 Dec 2008, 08:45

Наздравиииии :oops:

User avatar
Йори
Posts: 51
Joined: 22 Aug 2005, 20:00

Post by Йори » 26 Jan 2009, 23:59

Като ги знам някои от тях какви са лентяи..
Всичко е число!

User avatar
Rechtsradikal
Posts: 39
Joined: 21 Nov 2006, 19:00
Location: B&H_Bulgaria

Post by Rechtsradikal » 29 Jan 2009, 12:13

боклуци и наслагвачи ! Мазници, евреи !
Whatever it takes !

Ico_O
Posts: 2
Joined: 05 Nov 2006, 00:57

Post by Ico_O » 26 Mar 2009, 08:56

Мангали направо! Ох, чакай, че обидих 'братчедите' :)

User avatar
shturo
Posts: 16
Joined: 21 Jun 2006, 16:14
Location: PnG
Contact:

Post by shturo » 29 Mar 2009, 00:05

е интересно ми е защо въобще се води тая глупава тема при положение, че гледайки коментарите, нито един от хората тук не е от СС и явно всеки от тези хора смята че е е много лошо в ТУ, а СС нищо не прави. До колкото знам единствено в СС има някаква власт, някой да се бори и да промени нещата... ама как да се борят хората, като аз смятам че никой няма да ги подкрепи. Имаше кражби в Пловдив, СС се вдигна и имаше наказания за хванатите.... има разни промоции в университета от които се облагодетелстваме ... пак СС им е в основата. Ам аз лично имам много проблеми с много неща в ТУ ... ама 1 път не съм отишъл в СС да се оплача за да търся помощ. Е как от СС някой да ми помогне??? не са медиуми и за това не ги виня и не ги псувам.
Пък като толкова имате проблеми със СС искайте им отвод и се кандидатирайте и вие... пък да ви видим и вас какво ще свършите.

Там е проблема че българите сме големи лайнари... особено като видим че някой е постигнал нещо или има някаква власт и започваме да плюваме та белким му отрежем главата .... ама понеже главата не можем да я отрежем понеже сме и толкова смотани, че не можем да се обединим в нищо... тогава кво правим гледаме само да плюваме по люто и да кълнем и да подкъсяваме краката. Не защитавам СС, защото и там има хора които са неотговорни и са бездарници отишли само за купон, които не помагат грам, но смятам че щом има и тези малко неща в ТУ... СС поне малко работи, а и щом въобще говорим за СС значи подяволите имаме такова нещо и то работи криво ляво ... а в другите университети имат също ама там СС е като мит :) така че и това което имаме не е малко.

Ами да ви кажа честно в този ред на мисли започвам да се замислям, като има избори за СС да ида и да се кандидатирам, да знам поне вярно ли е това което се говори за тях, защото в последно време много се слуша и много се говори ... ама нищо не съм видял и не мога да плювам, за разлика от голямата българска маса която си седи във фотьойла и цъка и псува... без нищо да е направила.

Имаше 1 американски президент, много ценен от пустите американци който е казал следното : "Не питай какво прави държавата за тебе, а се замисли ти какво си направил за нея". Съпоставяйки тази мисъл с нашето положение и ТУ със САЩ си мисля следното ... ТУ е направило много за мене, а за нищо за него освен че плащам такса, псувам , кръшкам и не си изпълнявам задълженията .... Вие сега ми кажете какво сте направили до сега за ТУ ?

Предлагам следното, последното което знам за СС е че ще правят някакъв зелен месец в който там да се чисти около ТУ и разни такива. Като сте толкова ербапи и смятате че не правят нищо, дайте ние да излезем и да им покажем как се чисти и да се съберем и да покажем че няма да седим безучастно в тая свинщина, на по бира в парка след чистката ще се и запознаем всички и ще се и веселим...

Ама си мисля, че никой няма да се навие да откликне и май само СС ще чисти лайната на ТУ... и аз да си кажа бих участвал в едно такова начинание ... ама как като 100 на 100 ще има само 10-20 човека и ще чистят свинщината на 5000.... ами сори ама няма и аз да ида ... защото не искам да помагам на 10 човека понеже ще съм само аз баламата :) която ще чисти чуждите лайна на оплакващите се лайнари.


Не се стремя да обидя никой, но докажете че вие не сте тези лайнари.
Или може би ще сте заети като всички други а ?!....

АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ! и по кротко... стига сте ги нападали... аз лично не знам вие какво сте свършили толкова, че да критикувате.

П.С. Ако им плащат заплати и те не правят нищо обаче в СС си връщам думите и започвам да си изготвям предизборните слова за СС :) искам и аз заплата за нищо :)

User avatar
miti_nz
Posts: 48
Joined: 28 Jan 2006, 23:27
Location: Нова Загора

Post by miti_nz » 29 Mar 2009, 14:56

Както Студентски Съвет така и всичките студентски организации и клубове в ТУ София се управляват и съставят от студенти . Никой от тези студенти НЕ получава заплата или друг вид възнаграждение. Ако си мислите че е много лесно да се менажират 99 човека то много се лъжете. От сблъсъка ми със СС мога само да се радвам , че се запознах с много симпатични млади хора които имат желание да работят и да променят много неща в ТУ. Вярно е че едва 1/3 от цялото войнство върши полезна работа и много други са вътре само за това да носят званието "Аз съм от Студентски Съвет" но какво да се прави. Винаги е било така и надали в скоро време ще се намерят дори и 50 човека които да милеят за университета и да са готови да работят за някоя добра кауза.

Дали се харчат за глупости парите на студентите (университета) , това е много сложно и трудно да се каже. Винаги ще има хора които ще пускат провокации и ще завиждат за успеха на другите. Вярно е че е много трудно да се следи как и за какво се изразходва бюджета на СС , особено когато много от нещата които организират остават неразбрани за обикновения студент .Например СС организират кандидат-студентските борси на университета , разните конкурси , Мис ТУ , съфинансират студентски организации като EESTEC , клуб Роботика , .... и много други неща които на пръв поглед са лесни за организиране но изискват огромен човешки ресурс и никак не малко $$$.

Shturo спомена за един проект - Зеления месец . Това е една съвсем нова инициатива която в момента се разработва. Надявам се да има повече хора да се включат в мероприятията които ще съпроводят акцията. Но нека не разкриваме какво са ни приготвили от СС а да почакаме още малко и те да обявят официално зелената акция :)

Отговор : "Ами, вършат работа."

never-obey
Posts: 27
Joined: 26 Jul 2007, 20:40

Post by never-obey » 31 Mar 2009, 13:26

а защо те направиха тая глупост с третото легло?? а защо те ми минават на проверка да нямам опасна печка, с която преживях газовата криза в стая с дограма като на къщата на баба ми.

User avatar
Силов електрончик
Posts: 139
Joined: 01 Sep 2006, 22:14

Post by Силов електрончик » 31 Mar 2009, 20:12

Писали, та се забравили...Един единствен път сме искали съдействие от СС с автора на темата. Да пратим факс до АЕЦ Козлодуй. Отговорът беше- Факсът не може току така да се ползва...Добре, че имахме позната в СС, та ни свърши работа... Друг пример. Преди три години за кандидат-студентската борса се поръчват тениски, но без логото на ТУ и после се сетили, че трябвало и да има лого.... Друг пример-какво стана с футболния турнир, който безспорно беше добра инициатива? Смени се ръководството и край... Напълно разбирам колегите от СС, че това не им е задължение и го правят по собствена воля, но става въпрос за елементарни неща... а и бюджетът е 1% от бюджета на ТУ... Преди години, когато се интересувах от СС винаги се чудеха как да го изпълнят...
PaintProCAD програмата на истинския инженер!

Post Reply