Някой с опит при уеб сайтовете - домейни и т.н.

Moderator: Глобални Модератори

Post Reply
zirgs
Posts: 15
Joined: 15 Mar 2013, 15:19

Някой с опит при уеб сайтовете - домейни и т.н.

Post by zirgs » 16 Aug 2018, 18:00

Здравейте! С мои братовчеди ни хрумна да създадем сайт и да вложим в него. Целта ни е да го популяризираме възможно най-много, за да стане известен. Намерили сме и екип, който ще ни помага за някои неща. Възникнаха няколко въпроса, на които търсим отговори:
1. Кой вариант е по-добър - да вземем нов домейн или стар. Разгледах доста и много хора ме съветват да закупя стар, защото по-бързо ще може да се позиционира в търсещите машини. Ако е така, от къде мога да купя и каква ще е неговата цена?
2. Интересува ме линк билдинг за сайта. Възможно ли е да ми препоръчате фирма, която предлага тази услуга и колко време трябва да инвестирам, за да има ефект. Някой може ли да ме посъветва как точно трябва да се процедира.
3. В Интернет четох и за така наречените сателитни мрежи. Все още ли този вариант действа, защото видях, че всички имат различно мнение по този казус. Аз лично бих тествал, за да видя какъв ефект ще мога да постигна. Тук отново стои въпроса как точно да я направя – с чисто нови домейни или със стари.

TheEconomist
Posts: 14
Joined: 14 Aug 2017, 12:33

Re: Някой с опит при уеб сайтовете - домейни и т.н.

Post by TheEconomist » 13 Sep 2018, 15:12

Здравей, колега! Радвам се, че си се насочил към нещо и искаш да инвестираш в него. Дано да се получи. Ето какви съвети мога да ти дам.

От опит знам, че е много по-добре да си вземе някакъв домейн с история, защото така много по-лесно ще успееш да го класираш в Google и останалите търсачки. Внимавай обаче от къде ще го купиш, за да не останеш прецакан и да ти дадат такъв с наказание или някакъв оспамен. Може да провериш на https://domeinite.bg/. Знам, че те са професионалисти в тази област и предлагат само качество!

Има много фирми, които предлагат линк билдинг услуги и то най-различни. Някои от тях обаче предлагат ниско качество и не си заслужава. Препоръчвам ти да се обърнеш към https://linkove.bg/. Те предлагат огромни количество в много и разнообразни ниши. Надявам се да имат и в твоята.

Сателитните мрежи са най-добрия вариант и все още действат. Много големи фирми използват точно този метод, за да популяризират уеб сайтовете си. https://seo.domains/ продават стари домейни, които са подходящи точно за тази цел. Тествай за около половин година и ще видиш, че има ефект и ще продължиш напред.

Успех!

teditoto
Posts: 3
Joined: 18 Sep 2018, 23:48

Re: Някой с опит при уеб сайтовете - домейни и т.н.

Post by teditoto » 21 Sep 2018, 01:35

Здравейте! С радост ще ви помогнем, обърнете се към нас екипа на Съни 7 -Уеб дизайн. Стар домейн на 3 години и повече е за предпочитане, с цел по-бърза оптимизация. Добре е да отговаря и тематично на идеята на сайта.

User avatar
vesity
Posts: 52
Joined: 11 Apr 2018, 16:42

Re: Някой с опит при уеб сайтовете - домейни и т.н.

Post by vesity » 22 Nov 2018, 17:37

Здравейте,
Аз от скоро започнах да се интересувам от дигитален маркетинг и в момента чета много усилено в тази сфера. От Facebook Ads, Google Ads до SEO оптимизация. Най-интересни са ми рекламите във Facebook и там мога да съм ви много полезна с информация. Но конкретно за вашето питане, което е свързано със SEO оптимизация мога да ви препоръчам следните материали:
https://tendrik.bg/blog/kakvo-e-seo/
https://seosof.com/seo-оптимизация-на-сайт/
https://serpact.bg/kakvo-e-seo-optimizatsiya/
http://www.pinetreewebconsultancy.com/блог/какво-е-seo/
Има доста полезна информация и мисля, че ще ви бъде от полза. Ако се интересувате от Facebook Ads за там имам други ресурси, които мога да ви препоръчам ;)

Post Reply